Råd og udvalg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Udvalget er nedsat efter § 6 i fiskeriloven. Udvalget rådgiver ministeren om planlægning og udarbejdelse af regler om udøvelse og regulering af erhvervsfiskeriet. 

Udvalget beskæftiger sig også med fangstkapacitet, redskabsanvendelse mv. og om udarbejdelse af regler vedrørende førstegangsomsætningen af fisk.

Udvalget består af en række repræsentanter fra forskellige organisationer. Du kan se on oversigt her: Medlemmer og suppleanter i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg.

Forretningsorden for udvalget kan ses her: Forretningsorden for Det Rådgivende Erhvervsfiskerudvalg.

Muslingeudvalgets overordnede formål er at belyse mulighederne for at fremme en miljømæssig og økonomisk bæredygtig udnyttelse af de naturlige danske muslingeforekomster og mulighederne for opdræt.

Læs Forretningsorden for Udvalget for Muslingeproduktion her

Læs Hovedrapport fra 2004 her

Repræsentanter i udvalget

Muslingeudvalget er sammensat af repræsentanter fra blandt andet fiskerierhvervet, forarbejdningsindustrien, NGO'ere og myndigheder, som har en interesse i muslingeproduktion.

I udvalget kan følgende organisationer deltage med angivne antal medlemmer:

3 fra Danmarks Fiskeriforening

2 fra Brancheforeningen Dansk Skaldyrsopdræt

2 fra DTU Aqua

2 fra Fiskeristyrelsen

1 fra Danish Seafood Association

1 fra Fiskeindustriens Arbejdsgiverforening

1 fra Dansk Akvakultur

1 fra Foreningen Muslingeerhvervet

1 fra 3F

1 fra KL

1 fra Danske Regioner

1 fra Danmarks Naturfredningsforening

1 fra Dansk Ornitologisk Forening

1 fra Verdensnaturfonden

1 fra Danmarks Sportsfiskerforbund

1 fra Aarhus Universitet

1 fra Fødevarestyrelsen

1 fra Miljøstyrelsen

1 fra Limfjordsfiskernes Østersforening

Formandsskab og sekretariatsfunktion varetagets af Udenrigsministeriets departement, Fiskeripolitisk Kontor.

I udvalget drøftes nye forvaltningstiltag for fiskeri og opdræt af skaldyr.

 Udvalget rådgiver om spørgsmål i relation til lyst- og fritidsfiskeri (rekreativt fiskeri), ferskvandsfiskeri og fiskepleje.
 Dialogforum for Natura 2000 og Havstrategi har til formål at give mulighed for en faglig dialog mellem Udenrigsministeriet, fiskeriets organisationer, de grønne organisationer og relevante faglige institutioner.

Dialogen er fokuseret omkring fiskeri og beskyttelse af de marine Natura 2000- og Havstrategi-områder, med henblik på at inddrage organisationerne i det arbejde, som Udenrigsministeriet har sat i gang vedrørende opfølgning og udmøntning af Natura 2000-forpligtigelserne på fiskeriforvaltningsområdet og indsatserne i Havstrategien. Målet er at gennemføre relevante foranstaltninger i Natura 2000- og Havstrategiområderne i Danmark.

Du kan læse mere om sammensætningen af Dialogforummet her: Kommissorium for Dialogforum.

Overvågningsudvalget for Det danske hav- og fiskeriudviklingsprogram (EHFF) for programperioden 2014-2020 er nedsat af Fiskeristyrelsen, der også varetager formandsposten og sekretariatsfunktion. Udvalget er sammensat af repræsentanter for en række ministerier, lokale og regionale myndigheder, fiskerierhvervet, DTU, miljøorganisationer, brancheorganisationer og arbejdstagerorganisationer m.fl. Desuden deltager repræsentanter for EU-Kommissionen.

Overvågningsudvalget deltager i gennemførelse, tilpasning, løbende overvågning, evaluering og tilsyn med fiskeriudviklingsprogrammet og høres om forslag til programændringer.  Efter anmodning fra ministeren kan udvalget rådgive om relevante problemstillinger og forhold i relation til programmets gennemførelse.

Se også overvågningsudvalget for Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogrammet (EHFAF) 2021 - 2027.