Overdragelse af årsmængde og kvoteandele

Regel Erhvervsfiskeri

Et selskab skal være godkendt som erhvervsfiskerselskab, inden der overdrages kvoter til selskabet. Hvis der ansøges om overførsel af kvoter til selskaber, der ikke er godkendt som erhvervsfiskerselskab, tilfalder kvoterne uden videre Fiskefonden.

Overdragelse af kvoter til flyvende hollænder

Det er muligt at få opbevaret sine kvoter af Fiskeristyrelsen, hvilket populært kaldes kvoteopbevaring på en flyvende hollænder. Tilladelse til placering af kvoter hos Fiskeristyrelsen udstedes for 12 måneder. Ved behov for at have kvoter placeret i en længere periode, skal der ansøges herom.

Ifølge § 38, stk. 2 i reguleringsbekendtgørelsen kan kvoter placeres på en flyvende hollænder i op til 24 måneder. Forlængelse i op til 24 måneder sker kun under betingelse af, at der er indgået bindende kontrakt om erhvervelse af et andet fartøj. I de tilfælde, hvor perioden på 24 måneder er overskredet, vil kvoter, der ikke er blevet flyttet, uden videre tilfalde Fiskereserven. 

Ansøgninger om overdragelse af kvoteandele og/eller årsmængder foretages på nedenstående skemaer. 

Sådan gør du

Ikke alle med fødevareaktiviteter behøver at registrere sig hos Fødevarestyrelsen. Mange aktiviteter hører til enten privatsfæren eller ligger under den såkaldte "bagatelgrænse" – det vil sige i en zone mellem privat madlavning og professionel fødevareproduktion. I så fald skal du ikke registrere den.

Find ud af om dine aktiviteter hører til privatsfæren eller ligger under bagatelgrænsen i vores guide Skal min virksomhed registreres hos Fødevarestyrelsen?.

Læs mere om Privat madlavning og fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen.

Før du registrerer din virksomhed, skal du sætte dig ind i, hvilke regler der gælder for hygiejne, indretning og drift.

Læs mere om hygiejne og indretning

Fødevarevirksomheder skal have et system til løbende at sikre, at deres fødevarer er i orden. Det vil sige, at fødevarerne overholder loven og er sikre for forbrugerne. Det system kaldes en egenkontrol og bygger på en analyse af de risici, der er forbundet med aktiviteterne i din virksomhed.

Få hjælp her til at lave en risikoanalyse og en plan for din egenkontrol

Nogle virksomheder skal registreres, mens andre skal autoriseres. Nogle skal gøre det hos Fødevarestyrelsen, mens andre skal gøre det hos en anden myndighed.

Find ud af hvad der gælder for dig i vores guide:

Sådan registrerer du din virksomhed

Lovstof